Računalniki

Domači uporabniki, poslovneži, umetniki, igričarji, … prav vsi potrebujejo namizni računalnik, a pri tem so njihove potrebe zelo različne. Pri nas lahko dobite računalnike priznanih blagovnih znamk, kot so Dell, HP, Lenovo ali Asus. Obstajajo različne konfiguracije, primerne za vsakogar.
Žepu prijazni procesorji omogočajo opravljanje osnovnih nalog, kot so pisanje besedil in brskanje po spletu, procesorji višjega cenovnega razreda pa poskrbijo za druge zahtevnejše naloge. Pomembna je tudi velikost trdega diska, na katerem se bodo shranjevali podatki. Tako lahko najdete računalnike z diski od 500 GB pa vse do 2 TB, kar je ponavadi dovolj za še tako zahtevne uporabnike.

Prikazovanje 1–12 od 201 rezultata

Namizni računalnik nudi vsestransko delo in zabavo

Večina naših računalnikov ima Wi-Fi adapterje, s katerimi se lahko na enostaven način povežete na omrežje doma ali v službi. Za maksimalno uporabniško izkušnjo lahko dodate še zunanje pomnilnike, igralne palice in druge pripomočke ter preko vgrajene kamere in mikrofonov komunicirate s prijatelji, družino ali sodelavci.

Na kaj morate biti pozorni pri nakupu novega računalnika?

Na grobo ločimo 3 vrste računalnikov: osnovni računalniki, zmogljivi računalniki in visokozmogljivi računalniki. Pomembno je, da veste, kakšen računalnik potrebujete. Seveda se razlikujejo v ceni, komponentah in po ohišju.

Procesor je zagotovo med najpomembnejšimi deli računalnika. Hitrejši kot je procesor, hitreje bo deloval računalnik, s tem pa bo tudi njegova cena višja. Pazite tudi na velikost predpomnilnika – večja je, hitreje bo računalnik deloval.

Grafična kartica je lahko del matična plošče ali pa samostojna. Slednja ponuja boljše zmogljivosti, uporabljajo pa jo predvsem ljubitelji različnih računalniških igric in oblikovalci video ter slikovnih vsebin.
Delovni pomnilnik služi zapisovanju in branju podatkov. Tu spet velja pravilo: večje je boljše je. Večji bo namreč spomin, več aplikacij lahko poganjamo ali pa igramo zahtevnejše igrice.

Pri nakupu računalnika je torej zelo pomembno, da se ne prenaglite. Vzemite si dovolj časa in dobro preglejte vso ponudbo, pri tem pa upoštevajte tudi svoje denarne možnosti. V primeru, da potrebujete nasvet, se obrnite na nas. Z veseljem vam bomo pomagali.

V košarico ste dodali izdelek: